diumenge, 7 de juny de 2020

ACABAM AMB L'UNIVERS: qüestions que SÍ has de saber

Ja arribam al final de L'UNIVERS.                         

Aquí tens unes qüestions que has de saber contestar sense mirar enlloc. Tota aquesta informació ha de quedar dins el teu cap.

1.- Digues els noms dels planetes desde més prop a més lluny del Sol: 

1: ______________________    2: _____________________

3: ______________________    4: _____________________

5: ______________________    6: _____________________

7: ______________________    8: _____________________


2.- Quin és el nom de la nostra galàxia?

______________________________________


3.- Quin és el nom de l'estrella del nostre Sistema Solar?

______________________________________


4.- Quins són els 2 moviments que fa la Terra?

a.- voltes sobre sí mateixa: _________________________

b.- voltes al voltant del Sol: __________________________


5.- El nostre planeta Terra té un satèl·lit natural que es diu:

___________________________________


6.- Les 4 fases de la Lluna són: 

a.- _________________________  b.- _________________

c.- _________________________  d.- _________________


7.- Escriu els noms i ordena  de major a menor, fixa't en els símbols de "major que" i "igual": 

_________________ > ____________ = ___________ >

>____________ > ____________= ___________ >

> ___________  = ____________

PLANETA-  UNIVERS-  LLUNA-  TERRA-  SISTEMA SOLAR- 

SATÈL·LIT-  GALÀXIA-  VIA LÀCTEA


Si has hagut de mirar alguna informació, no passa res, llegeix-la moltes voltes per memoritzar-la, i en un parell de dies torna a intentar contestar-la.

Si has contestat tot sense mirar...ENHORABONA, ets un crack.

Si apart de la informació anterior, recordes altres, súper. Anem a posar-te a prova, primèrament intenta no mirar la resposta, si ho necessites, busca-la.

Encercla la resposta correcta:

8.- Què és un astrònom?
a.- persona que cuina astros.
b.- persona que estudia nomos
c.- persona que estudia l'Univers.

9.- Les constel·lacions són dibuixos imaginaris que formen...
a.- els oceans
b.- les estrelles
c.- els lunars que tenim al cos.

10.- Els mariners fan servir molt les constel·lacions per...
a.- pescar el peix més gran.
b.- orientar-se al mar.
c.- saber quin dia és el seu aniversari.

11.- Una estrella és un astre que té...
a.- llum pròpia i brilla.
b.- al menys dos satèl·lits girant al seu voltant.
c.- forma quadrada i brilla.

12.- Una estrella fugaç és un...
a.- ou fregit a foc lent.
b.- meteor.
c.- mag que te concedeix un desig.

13.- El primer ésser viu que va viatjar a l'espai va ser:
a.- una gallina a la que van dir Caponata.
b.- un ca anomenat Pluto.
c.- una cana a la que van dir Laika.

14.- ...va ser el primer humà en viatjar a l'espai.
a.- Michael Jackson.
b.- Pau Gasol.
c.- Yuri Gagarin.

15.- El recorregut que fan els astres a l'espai es diu...
a.- carrera espacial.
b.- cercles.
c.- òrbita.

16.- La Lluna tarda en dornar una volta completa al voltant de la Terra...
a.- 1 dia més o menys.
b.- depén de les ganes que tengui de córrer.
c.- uns 27 dies.

17.- Les restes de naus espacials que queden per l'espai es diuen...
a.- fems espacials.
b.- reutilització de naus.
c.- Vostok.

18.- Els humans sense el Sol no podríem viure perquè...
a.- ens dona llum i frescor.
b.- ens dona alegria i ganes d'anar a la platja.
c.-  ens dona llum i calor.

19.- Quantes estrelles hi ha a l'Univers?
a.- al voltant de 10, comptant el Sol.
b.- milers.
c.- milions.

20.- El planeta Terra és el cinquè=5è planeta més gran del Sistema Solar, i a la vegada és el ... més prop del Sol.
a.- 1r
b.- 2n.
c.- 3r.




SOLUCIONS: 

8.-c     9.-b    10.-b     11.-a    12.-b     13.-c     14.-c     15.-c     16.-c     17.-a     18.-c     19.-c     20.- c 

Només hem farà falta veure les 7 primeres respostes, feu foto i envieu-les. 


Una mega besada Minions,
Olivia i Maria.


Cap comentari:

Publica un comentari